Pošalji nam Mail

Za sva Vaša pitanja naša organizacija Vam je na raspolaganju. Sve informacije i odgovore možete dobiti na mail, pozivom na broj ili dolaskom u našu kancelariju.

Želite da Donirate?

Ako želite i možete da pomognete našem cilju. Donirajte za Srpsku Decu!

https://www.embed-map.com

Česta Pitanja

Misija organizacije?

Misija Humanitarne organizacije Pomoc Srpske Dece jeste da kroz svoje projekte i humanitarne aktivnosti poboljša život Srpske dece u celoj zemlji.

Zašto pomažemo?

Smatramo da je potreba svakog čoveka da pomogne drugom u nevolji. Pomoć je ne samo velika ljudska vrlina već i hrišćanska dužnost. Usmeravanjem naše pomoći na mnogočlane porodice utičemo direktno na njihovo osamostaljivanje od socijalno-zavisnih programa države, a indirektno na povećavanje nataliteta Srba gde god oni živeli.

Kako definišemo lošu materijalnu situaciju?

Pod lošom matrijalnom situacijom smatramo izostanak jednog ili više osnovnih uslova neophodnih za život: hrana, odeća, obuća, pokućstvo, oruđe za rad, kupatilo i bezbedan prostor za stanovanje.

Šta imate vi od toga?

Veliki je utisak za čoveka kada poseti siromašnu porodicu koja je zahvalna na samoj toj poseti, na samoj činjenici da ih je neko posetio. Da neko „iz daleka“ misli na njih. Izvući dečiji osmeh veće je zadovoljstvo od bilo kakve materijalne koristi. Pomoći porodici da se osamostali i da ima normalan život, je samo po sebi velika stvar. Pritom korz sve akcije, manifestacije i druge događaje stekli smo prijatelje za ceo život.

Kome pomažemo?

Pomažemo srpskoj deci i njihovim porodicama koje žive na Balkanu u lošim materijalnim uslovima, koja nisu u stanju da plate neophodno lečenje i kojima je pomoć preko potrebna.

Kako pomažemo?

Naša pomoć se sastoji pre svega u eliminaciji uzroka koji su doveli do siromaštva porodica. Naš rad bi se usmerio da te uzroke najpre utvrdimo, pre nego što temeljno pomognemo određenu porodicu.

Koji je cilj naše pomoći?

Cilj naše pomoći je da ugroženim porodicama, otuđenim od ostatka društva, omogućimo uslove da žive i pošteno izdržavaju porodicu od svog rada u budućnosti. Da njihova deca mogu da žive kao i sva ostala deca u svetu. Poslednji ratovi i progoni srpskog naroda su uticali da mnoge porodice nasilno izgube sve što su godinama brižljivo stvarale na svojim ognjištima.

Postoje li garancije da neko neće zloupotrebiti novac?

Ne verujemo u datu reč. Do sada je bilo mnogo humanitarnih projekata i mnogo proneveravanja tog novca.  Humanitarna organizacija “Pomoć Srpskoj Deci” je možda i jedina srpska organizacija koja potpuno javno prezentuje sva svoje finansijska poslovanje. Stanje na računima svaki posetilac našeg sajta može da vidi u svakom trenutku. Imena svih donatora se objavljuju na sajtu, kao i veličina donacije. Svaki utrošen dinar od donacija je potkrepljen računima koji se nalaze skenirani na sajtu, a svaku našu akciju prati i detaljan izveštaj sa slikama. Takođe otovoreni smo da ako neko želi da nam se priključi, a pritom imam i neke sumnje, da se i lično uveri u svu transparentnost naših računa.

Kontaktiraj nas. Priključi se.

Za sve informacije o načinima na kojima možete da pomognete, i nam se pridružiti.              Za sva Vaša pitanja, pošaljite nam poruku i dobićete odgovor u najkraćem roku.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •