Tekstovi

Naša zapažanja

Nije Uopšte Teško Biti Human

Nije Uopšte Teško Biti Human

Situacija u državi je poprilično teška. To je nešto čega smo svesni apsolutno svi. Međutim, možemo sa velikom sigurnošću da kažemo da konstantno ponavljanje fraza kao što su „Nikada neće biti bolje“ ili „Kada će više nešto da se promeni“ neće rešiti niti jedan problem.

read more
Humanost

Humanost

Hrabrost pojedinca ogleda se u njegovoj volji za očuvanjem onoga što je stvorio, i želji da pruži svojim potomcima dostojanstven život vredan življenja. Human čovek ne gleda sa visine na one manje srećne, ne veruje da je bolji od drugih, jer zna da smo u životu svi sa drugom startnom tačkom polaska.

read more
Počinjemo

Počinjemo

Uz dosta muke i začuđujuče mnogo pomoći od ljudi iz državnih institucija (ko bi to očekivao), uspostavili smo bazu za nešto lepo i humano. Uspostavljamo kontakte gde god možemo i tražimo decu i porodice kojima je preko potrebna pomoć. Ovo iskustvo je novo za sve nas, ali želja je stara.

read more
Steinway klavir

Steinway klavir

Jedno, tada još nepunoletno, dete sa ovih prostora dobilo je pre mnogo godina veliki koncertni Steinway klavir kao nagradu za prvo mesto na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Milanu.

read more
Socijalna Pravda i Mi

Socijalna Pravda i Mi

(Socijalna) pravda na bilo kom nivou je nešto što nam se u ovom svetu često čini nedostižno.
Slika i prilika nas kao društva i kao naroda, je naš odnos prema ljudima u ugroženim grupama.
Ako smo u stanju da prepoznamo da neko nije u zavisnoj životnoj situaciji, i imamo želje i volje da im pomognemo – treba da budemo ponosni na sebe.

read more
Sela u Srbiji

Sela u Srbiji

Na žalost, pored prirodnih lepota, ni preostaje im nešto drugo čemu mogu da se dive i raduju.
Škole na selima se polako gase, i one koje postoje idu samo do četvrtog razreda, jer nema dovoljno dece koja bi nastavila školovanje, i nema potrebe za nastavnicima i profesorima.

read more
Pomoć srpskoj deci

Pomoć srpskoj deci

U Srbiji 9.5% dece žive u apsolutnom siromaštvu, a čak 30.2% dece živi na granici siromaštva;
Gotovo 20% dece nije primilo sve vakcine, a blizu 30% dece mlađe od 5 godina nema adekvatnu ishranu;
Naš cilj je da ovo promenimo.

read more

Iz dečijeg života

Našim stopama oni hode

Našim stopama oni hode

Zastani… okreni se! Razmisli dobro u kom smeru ideš I daj sebi vremena da pogledaš preko ramena. Utabaj otiske po putu što ostavljaš.

Gazi duboko I stameno, tvoj korak mora da menja zemlju, I njen oblik po putu? Prašina I kiša će padati po njima.

read more
Maleni Junaci

Maleni Junaci

Junak! Kako to misliš nisi junak ove priče?
Budiš se u mraku hladne kuće, dah ti se ledi na prozorskom staklu a još nisi ni ustao iz kreveta. Nazuvaš male patofne, jedva dočekale da zarobe malu toplu nogicu, u hladnu blatnjavu unutrašnjost. Kradu ono malo topline iz prekinutog sna.

read more
Interes deteta

Interes deteta

Kada bi dete znalo koliko konvencija postoji i koje su, onoliko brojne i, apsolutno, sve do jedne – u njegovom interesu;
ili koliko – tako maleno, nikom na ovom svetu osim, svojim najbližim, ako ih ima, poznato – to malo biće velika prava ima, i koliko se institucija brine za njega, izbliza i izdaleka, naročito ako je dete s ulice, ili izbeglo, uključujući raseljeno, ili dete bez roditeljskog staranja… svakako bi se raspitalo kojoj koloni pripada i lično bi se informisalo o tome koje je njegovo pravo.

read more
  •  
  •  
  •  
  •  
  •