Našim stopama oni hode

Zastani… okreni se! Razmisli dobro u kom smeru ideš I daj sebi vremena da pogledaš preko ramena. Utabaj otiske po putu što ostavljaš.

Gazi duboko I stameno, tvoj korak mora da menja zemlju, I njen oblik po putu? Prašina  I kiša će padati po njima. 

Ne juri I ne žuri bez osvrtanja, jer u te otiske treba mala nožica da upadne.

Ogromne stope treba da popune. Ne smeju da tonu u živo blato… da se bore za dah na površini…

Prolaziće oni kroz lavirinte I hladne bregove, hodaće kroz maglovita I kišne pećine, gaziće kroz stepe I močvare…potreban im je debeo I tvd djon, kao zaštita od kiše I grada. Utabaj im stazu I ostavi trag hleba po putu, da ih gusta šuma na proguta.

Našim malim savremenicima potrebno je vodjstvo!

Cipele u kojim hode treba da su meke I udobne.  Sam korak  da im je lak i poznat. Da ne zulja, da ne lomi nogu, da ne krivi kičmu do poda.

Ne ostavljaj u njima kamičak da žulja, za to će se život postarati. Oblikovaće im nogu, neki dani I dogadjaji će ogrubeti kožu. A koža…ona se štiti duplim slojevima. Tako pravi barijere izmedju nje I sveta, hladne zidove do njenog srca.

A deca ko deca, naći će sama svoj put, ali Ti se postaraj da idući njime budu očuvani I spokojni. Koračajući po poznatim stopama, neokaljane duše I čistog srca. To je najveći dar koji im možemo dati.

Ne ostavljaj im prepreke na putu, koje ne mogu da preskoče a da se usput ne izgube. Cilj uvek treba da im bude jasno pred očima, jer oni hode našim stopama.     

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uspešne akcije

Donacija za Porodicu Đurić

Donacija za Porodicu Đurić

Dragi naši, zahvaljujući svima Vama koji ste delili priču porodice Đurić, ona je stigla do nekog ko je mogao da im pomogne.

Donacija za Porodicu Dunđerski

Donacija za Porodicu Dunđerski

Divan Daniel, koji je prethodnog meseca donirao namirnice porodici Dunđerski iz Vrbasa je učinio još jedno ogromno dobro delo za ovu porodicu.

Namirnice za Porodicu Trajković

Namirnice za Porodicu Trajković

Donacija za porodicu Trajković u iznosu od 10.000rsd! Hvala ljudima koji su donirali i pomogli porodici da se prehrani. Krajem marta pisali smo o sedmočlanoj porodici  Trajković iz sela Donja Trnica u opštini Trgovište koja ima petoricu sinova, a nema načina da se...

Donacija za Porodicu Ratković

Donacija za Porodicu Ratković

Donacija za porodicu Ratković u iznosu od 5.000rsd! Hvala ljudima koji su donirali i pomogli porodici da otplati kiriju za ovaj mesec.

Namirnice za Porodicu Dunđerski

Namirnice za Porodicu Dunđerski

Uspešna Akcija! Namirnice za Porodicu Dunđerski. Zahvaljujući Danielu Repiću, porodica je dobila namirnice i moći će da se prehrani.

Ostali tekstovi

Nije Uopšte Teško Biti Human

Nije Uopšte Teško Biti Human

Situacija u državi je poprilično teška. To je nešto čega smo svesni apsolutno svi. Međutim, možemo sa velikom sigurnošću da kažemo da konstantno ponavljanje fraza kao što su „Nikada neće biti bolje“ ili „Kada će više nešto da se promeni“ neće rešiti niti jedan problem.

Humanost

Humanost

Hrabrost pojedinca ogleda se u njegovoj volji za očuvanjem onoga što je stvorio, i želji da pruži svojim potomcima dostojanstven život vredan življenja. Human čovek ne gleda sa visine na one manje srećne, ne veruje da je bolji od drugih, jer zna da smo u životu svi sa drugom startnom tačkom polaska.

Počinjemo

Počinjemo

Uz dosta muke i začuđujuče mnogo pomoći od ljudi iz državnih institucija (ko bi to očekivao), uspostavili smo bazu za nešto lepo i humano. Uspostavljamo kontakte gde god možemo i tražimo decu i porodice kojima je preko potrebna pomoć. Ovo iskustvo je novo za sve nas, ali želja je stara.

Naši partneri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •